Volta Energy

Branche Partner
Plaats Westervoort
Werkgebied Zakelijk
Profiel weergaven 1105 weergaven

Volta Energy

Visie: Tegengaan van de klimaatveranderingen.
Missie: Vervangen van benzine-aggregaten.

De wereld heeft te maken met de gevolgen van klimaatverandering. Er is veel aandacht voor duurzaamheid en er vindt veel onderzoek en (technologische) ontwikkeling plaats om te komen tot oplossingen die bijdragen aan het verminderen van de gevolgen van deze klimaatverandering. Een markt die op deze trend achterblijft, is die van de mobiele energievoorziening. Deze is veelal nog gebaseerd op fossiele brandstoffen; er wordt in de praktijk vooral gebruik gemaakt van vervuilende benzine-aggregaten om op locatie energie te verkrijgen.

Aggregaten worden gebruikt op momenten dat er geen of onvoldoende elektrisch vermogen beschikbaar is, bijvoorbeeld tijdens evenementen op terreinen waar geen adequate aansluiting op het energienet voorhanden is. Of bijvoorbeeld op bouwterreinen. Conventionele aggregaten werken op benzine of diesel. Conventionele benzine-aggregaten hebben een aansluiting voor 230 volt en zijn daarmee geschikt voor lichtere apparaten.
Het grootste probleem van benzine-aggregaten is dat ze bijzonder vervuilend en klimaatonvriendelijk zijn. Er zijn echter meer (groeiende) bezwaren tegen dergelijke systemen. De benzine-aggregaten zijn erg vervelend voor de omgeving, vanwege geluid- en stankoverlast. Daarnaast zijn opkomende milieuzones en stijgende brandstofprijzen groeiende beperkingen voor de gebruikers van deze energiebronnen. Hoog tijd voor verandering in deze markt dachten wij dus!

Sinds 2015 zijn we concreet bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van deze vervanger voor de benzine-aggregaten. Er kwam er een bedrijf in beeld dat interesse had in het product. Het bedrijf in kwestie ontwikkelt windmolenparken en hield openingen en open dagen op locatie. Omdat zij hierbij gebruik maakte van een geluidsinstallatie, digitaal presentatie materiaal en de gasten wilden kunnen voorzien van koffie en/of thee werd er een benzine aggregaat gehuurd. Dit schoot uiteraard helemaal in het verkeerde keelgat: een windmolenpark ontwikkelaar, schijnbaar bezig met het tegengaan van klimaatveranderingen, maakt gebruik van vervuilende aggregaten. Het probleem was echter: er was geen alternatief voor handen.
Hierop zijn wij sinds begin 2015 bezig geweest met ontwikkeling van het eerste prototype. Dit eerste prototype bestond uit een aangepaste aanhanger met daarop zonnepanelen en eronder de batterijen en overige apparatuur. Aan de zijkant zat een stopcontact waar de zonne-energie gebruikt kon worden. Zij hebben dit prototype sinds november 2015 in gebruik en doen er uitgebreid testwerk mee. Met de feedback heb ik veel nieuwe kennis opgedaan voor de verdere ontwikkeling.

In 2016 is het bedrijf geprofessionaliseerd en voorzien van een ondernemingsplan. Dit heeft in december 2016 geleid tot de launching customer: Gemeente Arnhem en sinds 1 januari 2017 is Volta Energy opgericht. Het eerste half jaar van 2017 is er druk gewerkt aan een conceptueel prototype, die sinds augustus bruikbaar is. Dit project is gedaan als afstudeer opdracht voor Werktuigbouwkunde aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen. Hierbij is hulp van het Lectoraat Duurzame Energie en Young in Business ingewonnen.

September 2017 is de eerste pré-productie Volta overhandigd aan de klant. Tijdens het evenement Arnhem AAN heeft Rogier Pelgrim gezongen op de energie van Volta Energy. Daarnaast is Volta Energy verkozen tot beste Arnhemse starter en hebben we de HAN Pitch finale minor Ondernemen / Ondernemen & Innovatie gewonnen.

Sinds zomer 2018 is de productie daadwerkelijk opgestart en leveren we producten aan klanten uit, enerzijds voor verhuurdoeleinde, anderzijds via verkopen. Tussen onze klanten zitten onder ander de gemeente Nijmegen (Green capital 2018) en defensie
In 2019 willen we gaan proberen om zoveel mogelijk Nederlandse evenementen van duurzame energie te voorzien. Hiervoor zijn wij druk bezig met het opzetten van een uitgebreide rental-fleet. Daarnaast is het streven om de bouwbedrijven aan te haken.

Geïnteresseerd geraakt in ons product: Kijk hier voor verdere uitweiding over het product.

 

Zonmodule
Omvormer
Accu
Volta Energy heeft nog geen projecten.

Contact