Checklist energie neutraal

Een energie neutrale woning is milieu vriendelijk en aangenaam om te wonen. Het is een pand of woning waar je duurzaam woont met nul op de meter.

De energie die je nodig hebt voor verwarming, warm water, ventilatie en apparaten wek je zelf op. Dat lijkt bijna futuritisch te noemen maar toch zijn er al heel wat woningen nieuw gebouwd of omgebouwd met het label energie neutraal.

Het begint allemaal als je huis/pand voldoet aan het energielabel ABC. Als dit op orde is kun je gaan checken hoe welk verwarmingssysteem je wilt en te kijken of je je huis nog beter kunt isoleren.

Onderstaand gezin uit de video heeft een klassieke 30-jarig woning laten opbouwen tot een energie centraal huis en is door middel van een warmtepomp van het gas af.

Volgens bronnen van milieu centraal kan een gemiddelde eengezinswoning (3 persoonshuishouden) met een investering in zonnepanelen, zonneboiler en warmtepomp € 800,– per jaar besparen. De financiele investering is wellicht een uitgave post maar weegt op tegen verschillende subsidie mogelijkheden die er zijn vanuit de overheid en de besparing op de normale reguliere energiekosten per maand.

Wil je onze uitgebreide informatie ontvangen om je huis energie neutraal te maken download dan onze whitepaper checklist energie neutraal hierover. Hierin treft u tevens een kostenplaatje aan van een gemiddelde installatie.

 

 

Lees meer over:
Meer nieuws Vorig artikel Volgend artikel

Installateur bij u
in de buurt.